Tijdens een reanimatiecursus bij ProFhire in regio Amsterdam en Haarlem leert u hoe u moet handelen in geval van een hartstilstand. U leert hierbij eerst reanimeren en daarna ook hoe u een AED moet gebruiken. Reanimeren alleen is namelijk vaak niet genoeg. Een AED herkent de hartritmestoornissen en probeert deze met behulp van een elektrische schok te stoppen. Wanneer dit apparaat binnen vijf minuten na de circulatiestilstand ingezet wordt, is de slagingskans van de reanimatie 70%. Het is dan ook niet voor niets een belangrijk onderdeel van de reanimatiecursus op onze locatie in Velserbroek, nabij Haarlem en Amsterdam.
Wat u leert tijdens een reanimatiecursus in regio Amsterdam en Haarlem
De reanimatiecursus die u bij ProFhire in de omgeving van Amsterdam en Haarlem kunt volgen, duurt vier uur. Na het succesvol afronden van deze cursus weet u:
- Hoe u een hartstilstand herkent
- Wat het verschil is tussen een hartstilstand bij mannen en bij vrouwen
- Hoe u moet reanimeren
- Hoe u de AED gebruikt
Dit bereiken we door tijdens de cursus gebruik te maken van onder andere oefenpoppen. Zo leert u hoe u moet reanimeren mét en zonder AED. Ook komen zowel theorie als praktijk aan bod.
Ontvang een NIBHV- of ProFhire-certificaat na voltooiing van de cursus
Omdat de reanimatiecursus bij ons in omgeving Amsterdam en Haarlem gegeven wordt volgens de NIBHV- en NRR-richtlijnen, ontvangt u na afloop een NIBHV-certificaat. Naar wens kunt u ook een ProFhire-certificaat ontvangen. Om uw certificaat geldig te houden, is het belangrijk om jaarlijks de reanimatiecursus te herhalen. Hiervoor geven we een herhalingscursus van twee uur waar we u, indien gewenst, jaarlijks aan herinneren. Op die manier weet u zeker dat uw certificering niet verloopt.
Informeer ook naar onze andere veiligheidscursussen
Wilt u een reanimatiecursus volgen in regio Amsterdam of Haarlem? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de cursussen of om u voor een cursus in te schrijven. U bereikt ons op 023 539 47 55 en via info@profhire.nl. We vertellen u ook graag meer over onze andere veiligheidscursussen, zoals een bhv-opleiding of een EHBO-cursus.
- AED’s
- Beademingsmaskers
- BHV kasten
- BHV kleding
- BHV tassen
- Blindmaskers
- Blusdekens
- Brancards
- Brandblussers
- EHBO middelen
- ESCAPE-CHAIRS
- Evacuatietouw
- Flitskaarten
- Handschoenen
- Helmen
- Koolmonoxidemelders
- Megafoons
- Oefenmaterialen
- Oproepsystemen
- Pleisterautomaten
- Portofoons
- Rookmelders
- Signalering
- Veiligheidsbrillen
- Veiligheidshesjes
- Verbandkoffers of -sets
- Verbandmiddelen
- Verbandtassen
- Verbandtrommels
- Vluchtmaskers
- Vluchtladders
- Zaklampen
Controle van veiligheidsmiddelen
Automatische Externe Defibrillator (AED)
Voor de goede werking van uw AED is een jaarlijkse controle van groot belang. Onze onderhoudsdeskundigen kunnen uw AED volledig controleren en nakijken op een juiste werking en geschikte onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de batterij of aan de elektroden. Ook wanneer de reanimatierichtlijn wordt aangepast en de AED een update nodig heeft, zullen onze deskundigen u hiervan op de hoogte stellen. Na controle krijgt u een onderzoeksrapport en wordt er overlegd over eventueel benodigde vervanging van onderdelen. Zo weet u zeker dat uw AED altijd naar behoren werkt en u voldoet aan de geldende richtlijnen.
(Draagbare) blustoestellen en brandslanghaspels
Blusmiddelen worden door ProFhire geleverd en gemonteerd conform NEN 4001, welke het projecteren van brandblusapparaten heeft vastgelegd. Alle geplaatste blustoestellen dienen jaarlijks te worden onderhouden door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf volgens de norm NEN 2559. Onderhoud van draagbare blustoestellen en de brandslanghaspels wordt conform het controlevoorschrift brandslanghaspels NVOB uitgevoerd. ProFhire kan u zowel onderhoudscontracten voor onze eigen blussers, als voor blustoestellen die door andere partijen zijn geleverd of geplaatst aanbieden. Onze deskundige onderhoudsmonteurs zullen jaarlijks een afspraak met u maken om uw blusser(s) en/of haspel(s) te keuren. Op deze manier ontzorgen wij u volledig en voldoet u altijd aan de wetgeving en komt u tijdens een incident niet voor verrassingen te staan!
EHBO-koffers en verbandmiddelen
Natuurlijk hoopt iedereen de EHBO-koffer ongeopend te laten, maar soms vergt een incident nu eenmaal middelen om Eerste Hulp te kunnen verlenen. Of het nu draait om de inhoud/inventaris van uw EHBO-koffers te controleren en aan te vullen, of om uw middelen en materialen te controleren op houdbaarheid; Wij staan voor u klaar!
Noodverlichting
De noodzaak tot het onderhouden van een noodverlichtingsinstallatie wordt ook door de wetgever onderkend. Zowel in het Bouwbesluit, de Bouwverordening als in de Arbo-wet is dit opgenomen. Noodverlichting is een veiligheidsinstallatie en valt derhalve onder een periodieke onderhoudsplicht. De eigenaar en/of gebruiker van de installatie zal een erkend deskundige moeten aanwijzen om het systeem te controleren. Wij kunnen indien gewenst de jaarlijkse ronde voor de onderhoudscontrole van uw blusmiddelen tegelijkertijd met de controle voor het noodverlichtingssysteem uitvoeren.