Over ons

Gerard van Gelder is de enthousiaste directeur van ProFhire Nederland B.V. Vanuit zijn nu 33-jarige brandweerachtergrond startte hij in 1997 zijn eigen bedrijf. ProFhire heeft zich gespecialiseerd in realistische opleidingen en oefeningen voor BHV, EHBO en brandweer.

Sinds de oprichting in 1997 heeft ProFhire een krachtige groei door mogen maken. Begonnen als opleidingsbureau op het gebied van BHV, zijn we nu uitgegroeid tot totaalleverancier voor de bedrijfshulpverlening, EHBO en VCA. Inmiddels hebben we een groot aantal opdrachtgevers aan ons klantenbestand toe mogen voegen: Van kleine zelfstandigen tot landelijke organisaties.

ProFhire neemt de wens van de overheid om beter en realistischer te oefenen zeer serieus.  Wij werken alleen met gecertificeerde docenten die ruime ervaring hebben in hun eigen vakgebied bij de brandweer- en ambulancediensten

Onze producten zijn maatwerk en zullen toegesneden zijn op de specifieke kenmerken en de risico’s van uw bedrijf. Tevens kunnen al onze middelen ook mobiel worden ingezet tijdens een training in uw organisatie.  Met onze meest geavanceerde vuursimulator van Europa in Velserbroek kunnen wij binnen tien verschillende ruimtes meer dan 40 scenario’s realistisch simuleren.  Naast een uitgebreid aantal brandweerscenario’s zijn er ook voor uw bedrijfshulpverleners en/of EHBO-ers een groot aantal oefenscenario’s ontwikkeld. De simulator is ingericht met speciale effecten die ook binnen de theater- en filmwereld gebruikt worden.

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Missie

Onze drijfveer is het ondersteunen van bedrijven, organisaties en culturele instellingen op weg naar  integraal veiligheidsbeleid. Wij streven er naar om dit met behulp van theatertechniek zo realistisch en praktijkgericht mogelijk op te zetten.  maatwerk gericht op de organisatiespecifieke kenmerken en risico’s. Alle medewerkers van ProFhire staan bekend om hun gewetensvolle werkhouding. Gedreven door de wil ‘hun’ relaties te helpen naar integrale veiligheid. Kwaliteit staat bij ons daarom ook hoog in het vaandel. Wij Onderscheiden ons door innoverend te werken in de BHV-markt. Ons trainingscentrum gebaseerd op theaterensceneringsmaterialen is hier een prachtig voorbeeld van.

Docenten van ProFhire zijn docenten uit de praktijk. De brandweerinstructeurs voor het onderdeel brandbestrijding & ontruiming zijn minimaal opgeleid tot brandmeester/bevelvoerder binnen de brandweer. Docenten LEH zijn docenten uit de praktijk met een achtergrond alsambulanceverpleegkundige of binnen de spoedeisende hulp. Allen hebben een didactische opleiding tot bevoegd instructeur gevolgd. Vanuit onze jarenlange expertise in diverse vakgebieden kunnen wij ook maatwerk garanderen in specifieke doelgroepen: baby’s, kinderen, ouderen, minder zelfredzame personen, gehandicapten en bij specifieke letsels/trauma’s .

Welke diensten kan ProFhire Nederland BV aan u verlenen?

Risk Management
– risico analyse
– beveiliging en risk management
– opstellen van bedrijfsnoodplannen
– opstellen van aanvalsplannen en ontruimingsplannen
– adviseren en begeleiden bij verbouwingen en nieuwbouw
– adviseren en begeleiden tijdens de procedure van een gebruiksvergunning.

Opleidingen
– voorlichting en instructie
– BHV opleidingen
– trainingen, oefeningen en herhalingen.

Nazorg
– procedures analyseren, beschrijven en evalueren
– procedures voor opvang van slachtoffers, familie en nabestaanden
– voorlichtingstrajecten voor de media
– salvage en reconditioneringswerkzaamheden
– beheer en onderhoud (beheercontract).

Welke eindproducten kunt u van ons verwachten?

U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van bedrijfshulpverlening van RI&E’s tot nazorg. Ook levert ProFhire alle veiligheidsmiddelen welke door uw bedrijfshulpverleningsorganisatie gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan evacuatiemiddelen, verbandkoffers, brandblusmiddelen en dergelijke.

Visie

ProFhire wil niet de grootste zijn, maar wel de beste. Door maatwerk te leveren kunnen wij voor iedere soort organisatie zorgen voor een unieke trainingsbeleving gericht op de kenmerken en risico’s van de organisatie. ProFhire wil bijdragen aan een veiligere werkomgeving die niet alleen op papier werkt, maar ook voor u en al uw medewerkers handzaam, praktisch en toepasbaar is. Daarom bieden wij maatwerk cursussen en trainingen aan met een sterke praktijkgerichtheid. Op deze manier wordt een maximale bewustwording van uw medewerkers bereikt. Wij kunnen dit zowel verzorgen op ons trainingscentrum als uw eigen locatie.

ProFhire wil u als bedrijf graag ontzorgen. Wij kunnen een totaalpakket leveren door ons viertal aan kernactiviteiten: adviseren, opleiden, begeleiden en implementeren. Ook kunt u bij ons terecht voor al uw veiligheidsmiddelen en keuringen van onder andere blusinstallaties. Zo zorgen we samen met u voor een optimaal integraal veiligheidsbeleid van uw bedrijf.

Wat doet ProFhire Nederland BV nog meer voor u?

Alles op het gebied van veiligheid. Wij kunnen vele soorten opleidingen voor u verzorgen. Van basis BHV-opleidingen tot herhalingen, kaderopleidingen, hoofdopleidingen, en specifieke maatwerk opleidingen. Kortom: brandbestrijding en eerste hulp gerelateerde opleidingen. Naast al deze activiteiten beschikken wij over jarenlange ervaring en hebben de know-how om u van advies(rapporten) te voorzien.

Erg veel kennis bij instructeurs, heldere uitleg a.d.h.v. voorbeelden uit de praktijk;

Stadschouwburg

Het oefenen met verschillende poppen is prettig.

Marwing

Geweldig hoe we het gebouw rondgingen en praktische oefeningen deden.

Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten

Goede docent en LOTUS. Het oefenen op eigen locatie is ook prettig.

Stichting FEDRA

De cursus was erg interactief en goede instructie. Cursisten waren erg enthousiast.

CHC Hoofddorp B.V.

Lotusslachtoffer was erg goed en beide groepen waren hier zeer te spreken over. Verder was in beide gevallen de theorie goed vertaald naar praktijksituaties die bij ons voor zouden kunnen komen. Met name de oefeningen met de portofoon en ontruiming.

Conservatorium van Amsterdam

Opleiding voldoet geheel aan de wensen, uitstekende ruimten en lunch.

Bouwers van Braam-Minnesma

Praktijkkennis van de docenten is een waardevol punt, er wordt veel lesstof behandeld

De Zoete Inval

Lokalen zijn goed, genoeg ruimte. Oefenruimtes zijn groot genoeg; praktijkruimten en simulator zijn zeer waardevol;

KVSA

Prima! Heel nuttig om onderdeel Brand & Ontruiming op de eigen locatie te doen.

Stichting Fedra