Ons team

Gerard van Gelder

Gerard kwam er al vroeg achter dat zijn passie lag bij brandbestrijding en het redden van mens en dier. Sinds 1985 werkt hij dan ook met plezier bij de brandweer. Eerst in Amsterdam-Amstelland en ongeveer twee jaar later stapte hij over naar brandweer Velsen. Gerard heeft zich in zijn 33 jaar brandweerervaring bewezen als bekwame bevelvoerder, die ook in stressvolle situaties het hoofd koel weet te houden. Één van Gerard’s motto’s is “een mens is nooit uitgeleerd”. Vandaar ook, dat hij zich binnen de brandweer ook specifieke kennis heeft eigengemaakt en heeft deelgenomen in verschillende werkgroepen van NIFV (voorheen NIBRA) voor het ontwikkelen van lesstof voor de brandweer. Zo heeft hij zich ook gespecialiseerd in flashover, backdraft, overdrukventilatie, arbeidshygiëne en brandverloop. Er is voor Gerard niets mooiers dan het delen van zijn kennis en ervaring, mensen enthousiast maken over het vak en bewust maken van de gevaren en risico’s.

Mede door deze passie en met al deze kennis heeft Gerard ProFhire Nederland BV opgezet. Wat eerst begon als klein bedrijfje vanuit huis, waarbij Gerard zelf les gaf op gebied van veiligheid en BHV, is nu uitgegroeid tot een organisatie met klanten van over het hele land.

Gerard zet zich via de brandweer in voor het Team Collegiale Opvang. Een initiatief, mede opgezet door Gerard zelf, waarbij brandweerlieden de mogelijkheid krijgen om psychosociale nazorg te krijgen na het meemaken of zien van een traumatische gebeurtenis. Gerard kent als geen ander alle ins en outs van het brandweervak en zet zich op allerlei manieren in voor een veiligere en bewustere samenleving.

Esmee van Gelder

In 2015 heeft Esmee haar bachelor HBO Integrale Veiligheidskunde behaald. Door de bewuste keuze gemaakt te hebben om zichzelf eerst in het werkveld te bewijzen als professional alvorens bij haar vader aan de slag te gaan, heeft zij tijdens deze studie de wereld van crisisbeheersing en rampenbestrijding eigen gemaakt door bijna twee jaar aan werkzaamheden bij Veiligheidsbureau Kennemerland. Hier heeft zij onder andere aan projecten gewerkt voor het beleidsvlak risicoinventarisatie en -analyse, is zij projectsecretaris geweest tijdens de Nuclear Security Summit en heeft zij onder andere voor haar scriptie nieuwe werkwijzen ontwikkeld voor het taakveld multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen.

Daarnaast heeft zij kennis opgedaan als projectmedewerker en later Quality, Health, Safety, Environment & Logistics Manager bij ontwikkelaar van realistisch oefenmateriaal FireWare bv. Hier heeft zij ook de mogelijkheid gekregen om haar diploma te behalen voor de aanvullende (HBO) opleiding “Kwaliteits- en Procesmanagement”.

Met al deze kennis en kunde op zak is Esmee sinds April 2018 aangesloten bij ProFhire. Esmee zet zich in voor de kwaliteit, verbetering en procesverloop binnen ProFhire, maar draagt ook samen met Gerard zorg voor het klantcontact, lesstofontwikkeling en administratie.