Skip to main content

Ons team

Gerard van Gelder

Gerard kwam er al vroeg achter dat zijn passie lag bij brandbestrijding en het redden van mens en dier. Sinds 1985 werkt hij dan ook met plezier bij de brandweer. Eerst in Amsterdam-Amstelland en ongeveer twee jaar later stapte hij over naar brandweer Velsen. Gerard heeft zich in zijn 35 jaar brandweerervaring bewezen als bekwame bevelvoerder, die ook in stressvolle situaties het hoofd koel weet te houden. Één van Gerard’s motto’s is “een mens is nooit uitgeleerd”. Vandaar ook, dat hij zich binnen de brandweer ook specifieke kennis heeft eigengemaakt en heeft deelgenomen in verschillende werkgroepen van NIFV (voorheen NIBRA) voor het ontwikkelen van lesstof voor de brandweer. Zo heeft hij zich ook gespecialiseerd in flashover, backdraft, overdrukventilatie, arbeidshygiëne en brandverloop. Er is voor Gerard niets mooiers dan het delen van zijn kennis en ervaring, mensen enthousiast maken over het vak en bewust maken van de gevaren en risico’s.

Mede door deze passie en met al deze kennis heeft Gerard ProFhire Nederland BV opgezet. Wat eerst begon als klein bedrijfje vanuit huis, waarbij Gerard zelf les gaf op gebied van veiligheid en BHV, is nu uitgegroeid tot een organisatie met klanten van over het hele land.

Gerard zet zich via de brandweer in voor het Team Collegiale Opvang. Een initiatief, mede opgezet door Gerard zelf, waarbij brandweerlieden de mogelijkheid krijgen om psychosociale nazorg te krijgen na het meemaken of zien van een traumatische gebeurtenis. Gerard kent als geen ander alle ins en outs van het brandweervak en zet zich op allerlei manieren in voor een veiligere en bewustere samenleving.