Skip to main content

Over ProFhire

Missie

Wij dragen bij aan publieke gezondheid en veiligheid.

Onze drijfveer is het ondersteunen van bedrijven, organisaties en culturele instellingen op weg naar  integraal veiligheidsbeleid. Wij streven er naar om dit met behulp van theatertechniek zo realistisch en praktijkgericht mogelijk op te zetten. Wij leveren maatwerk gericht op de organisatiespecifieke kenmerken en risico’s. Alle medewerkers van ProFhire zetten zich volledig in voor de hoogste kwaliteit. Gedreven door de wil ‘hun’ relaties te helpen naar integrale veiligheid. Kwaliteit staat bij ons daarom ook hoog in het vaandel. Wij onderscheiden ons door te ontzorgen en innoverend te werken in de BHV-markt. Ons trainingscentrum gebaseerd op theaterensceneringsmaterialen is hier een prachtig voorbeeld van.

Docenten van ProFhire zijn docenten uit de praktijk. De brandweerinstructeurs voor het onderdeel brandbestrijding & ontruiming zijn minimaal opgeleid tot brandmeester/bevelvoerder binnen de brandweer. Docenten levensreddend handelen zijn docenten uit de praktijk met een achtergrond als ambulanceverpleegkundige of binnen de spoedeisende hulp. Allen hebben een didactische opleiding tot bevoegd instructeur gevolgd. Vanuit onze jarenlange expertise in diverse vakgebieden kunnen wij ook maatwerk garanderen in specifieke doelgroepen: baby’s, kinderen, ouderen, minder zelfredzame personen, gehandicapten en bij specifieke letsels/trauma’s.

ProFhire wil niet de grootste zijn, maar wel de beste. Door maatwerk te leveren kunnen wij voor iedere soort organisatie zorgen voor een unieke trainingsbeleving gericht op de kenmerken en risico’s van de organisatie. ProFhire wil bijdragen aan een veiligere werkomgeving die niet alleen op papier werkt, maar ook voor u en al uw medewerkers handzaam, praktisch en toepasbaar is. Daarom bieden wij maatwerk cursussen en trainingen aan met een sterke praktijkgerichtheid. Op deze manier wordt een maximale bewustwording van uw medewerkers bereikt. Wij kunnen dit zowel verzorgen op ons trainingscentrum als uw eigen locatie.

ProFhire wil u als bedrijf graag ontzorgen. Wij kunnen een totaalpakket leveren door een viertal aan activiteiten: adviseren, opleiden, begeleiden en implementeren. Ook kunt u bij ons terecht voor al uw veiligheidsmiddelen en keuringen van onder andere blusinstallaties. Zo zorgen we samen met u voor een optimaal integraal veiligheidsbeleid van uw bedrijf.

Visie

Wij streven naar een situatie waarin iedereen zich bewust is van de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid en veiligheid en daarnaar handelt.

Expertise

ProFhire is in 1997 ontstaan vanuit de nu 35-jarige brandweerachtergrond van Gerard van Gelder. Sinds de oprichting in 1997 heeft ProFhire een krachtige groei door mogen maken. Begonnen als opleidingsbureau op het gebied van BHV, zijn we nu uitgegroeid tot totaalleverancier voor de bedrijfshulpverlening, EHBO en VCA. Inmiddels hebben we een groot aantal opdrachtgevers aan ons klantenbestand toe mogen voegen: Van kleine zelfstandigen tot landelijke organisaties. Wat echter altijd hetzelfde is gebleven, is dat ProFhire alleen samenwerkt met instructeurs en docenten die gecertificeerd zijn en ruime ervaring hebben in hun eigen vakgebied bij brandweer- en ambulancediensten. Wij geloven in de kracht van ervaring en vinden het belangrijk dat de lesstof tot leven komt. Onze docenten hebben dus niet alleen perfect de theorie onder de knie, maar praten altijd vanuit de passie voor hun vak en weten als geen ander waar ze het over hebben.

Klantgerichtheid

Wij snappen bij ProFhire als geen ander dat u niet al uw werkuren kunt besteden aan ARBO, risico’s en veiligheid. Toch is het wèl noodzakelijk om integrale veiligheid voor uzelf en uw medewerkers op orde te hebben. ProFhire doet daarom zo veel mogelijk haar best om haar relaties zo veel mogelijk te ontzorgen. Wij willen uw toegangsdeur zijn voor alle mogelijke oplossingen binnen alle branches. Van een uitgebreid beleidsadvies tot onderhoudscontracten en van het organiseren van uw BHV-oefeningen tot het leveren van nazorg aan uw medewerkers; Wij staan voor u klaar.

Innovatie

Onze producten zijn maatwerk en zullen toegesneden zijn op de specifieke kenmerken en de risico’s van uw bedrijf. Tevens kunnen al onze middelen ook mobiel worden ingezet tijdens een training in uw organisatie. Met onze meest geavanceerde vuursimulator van Europa in Velserbroek kunnen wij binnen tien verschillende ruimtes meer dan 40 scenario’s realistisch simuleren. Naast een uitgebreid aantal bedrijfshulpverlenings-scenario’s zijn er ook voor (bedrijfs)brandweer en/of EHBO-ers een groot aantal oefenscenario’s ontwikkeld. De simulator is ingericht met speciale effecten die ook binnen de theater- en filmwereld gebruikt worden. Onze lesplannen worden minstens jaarlijks herzien en onze docenten blijven altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en behandelen waar nodig op de tijdsgeest ingespeelde relevante lesstof.