Skip to main content

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van ProFhire. Wij geloven dat zo lang wij met zijn allen onderdeel uitmaken van deze wereld, wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen ten opzichte van mens en milieu. Door hier ook in onze bedrijfsvoering rekening mee te houden, zorgen wij er voor dat wij onze ecologische voetafdruk op deze wereld zo klein mogelijk houden. Voor jou, voor ons, en voor de toekomstige generaties. Vaak is dit een kleine moeite met een groot resultaat.

ProFhire is officiële ambassadeur van GreenBiz IJmond; Een platform voor verduurzaming van ondernemingen in de IJmond. Tevens mochten wij met trots aankondigen één van de genomineerden te zijn voor de IJmond Duurzaam Award 2022. Deze nominatie is een mooie erkenning voor alles wat wij doen en een kans voor ons om anderen te inspireren om ons met zijn allen in te zetten voor een betere wereld. Wij zijn trots dat we samen het verschil kunnen maken voor een betere toekomst voor mens en milieu!

Onderstaand kun je een overzicht vinden van acties die wij al hebben ondernomen en bedrijfsonderdelen die wij al hebben aangepast ter verbetering van onze duurzaamheid.

Papierverbruik

Bij ProFhire doen we ons best om zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Pas als iets écht hard-copy uitgeprint moet worden doen we dat, het liefst op de achterkant van eerder gebruikt kladpapier.

Tijdens overleggen gebruiken wij het liefst onze computers of tablets en ook voor onze cursussen proberen wij zo veel mogelijk op white- en smartboards te werken. We zijn constant bezig met nieuwe mogelijkheden om papierverbruik zo veel mogelijk te elimineren uit onze werkomgeving.

Ontwikkelingshulp

Bij elke bestelling >€1.000,- doneren wij een fruitboom aan gemarginaliseerde gemeenschappen in ontwikkelingslanden via stichting Plenty Food.

Deze stichting zet zich in voor duurzame ontwikkelingshulp waar niet alleen voedsel, maar ook kennis en middelen worden gedoneerd om te zorgen voor een efficiënte voedselproductie met zo maximale waarde voor de gemeenschap en een zo min mogelijke impact op het milieu.

Fairtrade

Zowel onze koffie als onze thee heeft een FairTrade certificering. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om het milieu, maar ook om mensen.

Wij mogen genieten van de heerlijke producten van deze thee- en cacaoboeren, dus vinden het ook belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor het werk dat zij doen.

Digitalisering

Wij sturen onze facturen in de regel digitaal. Pas als een klant specifiek om een papieren factuur vraagt printen wij deze ook daadwerkelijk uit.

Wij verzorgen (ook in samenwerking met het NIBHV) tegenwoordig al onze certificering ook digitaal. Zo heb je altijd een back-up én denken we samen om de belasting van ons milieu!

Ecovriendelijk printen

99% van de afdrukken die we helaas soms toch moeten maken, drukken wij milieuvriendelijk af met EcoPrint lettertypes. Zo besparen we per pagina gemiddeld 20% aan inkt ten opzichte van een normale print.

Voor doeleinden waar per se een hard-copy exemplaar van moet komen, printen wij dubbelzijdig of op de achterkant van eerder gebruikte, oude (klad)pagina’s. We werken samen met Eeko Print, waar wij onze lege cardridges in kunnen leveren en gerecyclede cardridges terugkrijgen. Hierdoor worden er minder grondstoffen gebruikt!

Satino Black

Al onze toiletruimtes zijn ingericht met Satino Black. Dit betekent dat alle materialen energiezuinig en CO2 neutraal zijn gerecycled met zo min mogelijk belasting op onze aarde.

Ons toiletpapier en de handdoekjes hebben de Paper Award van het Wereld Natuur Fonds in de wacht gesleept en zelfs onze zeep is ecologisch gecertificeerd.

Disposables

Natuurlijk trakteren wij onze relaties, cursisten en partners graag op een lekker kopje koffie, thee of chocolademelk. Toch willen wij niet bijdragen aan het onnodige verbruik van wegwerpartikelen.

ProFhire faciliteert stenen kopjes en metalen lepeltjes die na iedere cursus worden afgewassen of serveert drankjes in biologisch afbreekbare alternatieven, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Zo kunnen we allemaal met gerust hart nog een extra drankje pakken!

Hergebruik

Wanneer je een pakketje ontvangt, is het belangrijkste dat er een onbeschadigd, kwalitatief product in zit. Of het pakketje zelf dan mooi bedrukt is met kleuren en logo’s is dan stukken minder belangrijk.

Wij herbruiken dozen die wij bij inkoop ontvangen ook voor onze verkoopzendingen. Zo hoeven er geen nieuwe dozen worden gemaakt en wordt er geen inkt verspild aan prints en logo’s. Dozen die wij niet (meer) kunnen gebruiken gaan bij het oud papier.

Milieuvriendelijk blussen

99% van ons gebruikte blusmiddel voor oefening en training is volledig fluorvrij. 

Onze CO2 blussers worden gevuld met afgevangen CO2 van allerhande industriële productieprocessen. Door gebruik van deze reststof zorgen we dat er geen extra CO2 aan het mileu wordt toegevoegd.

Alle blussers die niet meer geschikt zijn om te hervullen worden uit elkaar gehaald en naar het oud ijzer gebracht.

Verlichting

De lampen die gebruikt zijn in het trainingscentrum van ProFhire zijn LED; Dus energiezuinig!

Al onze lampen zijn voorzien van bewegingsmelders. Om deze reden staat dus niet de hele dag het licht in de toiletten te branden en gaat het licht vanzelf uit wanneer cursisten een leslokaal hebben verlaten.

Zo kan er niet per ongeluk ergens een licht aan blijven staan en hoeven lege ruimtes niet onnodig te worden verlicht.

Duurzaam lunchen

Onze lunches worden verzorgd door Cactus Café Catering in Haarlem. Samen zorgen we er voor dat we zo veel mogelijk zero waste en milieuvriendelijk te werk gaan. Van ingrediënten tot verpakking.

Iedere lunch wordt zo veel mogelijk vanaf pure ingrediënten handgemaakt door chef John, die met zijn grote verscheidenheid aan soep, broodjes, zelfgemaakt beleg, salades, versnaperingen voor bij de koffie en zelfs kroketten en saucijzenbroodjes iedere cursist weet te bekoren.

Online leren

De lesboeken die wij voorheen gebruikten voor iedere cursus hebben wij uitgefaseerd naar een online platform. Zo beperken we het gebruik van grondstoffen en uitstoot terwijl we de gamification van onze lesstof en het overzicht voor klant en cursist naar een hoger niveau tillen.

Door het gebruik van ons online klant- en cursistenportalen is het bijkomend voordeel dat zowel contactpersoon als cursist altijd en overal met een internetverbinding een naslagwerk heeft, ook buiten werktijden direct de beschikbare cursusdata kan zien en altijd een back-up terug kan vinden van eerdere certificering.

Koffiemelk

De koffiemelk die uit onze koffiemachine komt is 100% plantaardig (en glutenvrij). De havermelk van Natulatte draagt bij aan een positief effect voor het klimaat, dierenwelzijn en onze gezondheid.

Ook zo maken we de wereld een stukje beter, cappuccino voor cappuccino!

Rookvloeistof

De rookvloeistof die wij gebruiken voor onze trainingen, oefeningen en ensceneringen is geproduceerd op waterbasis en daardoor biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mens en milieu.

Dit geldt zowel voor onze praktijksimulator als voor onze mobiele rookmachines op locatie!

Blussen met lucht

Alle blusmiddelen die te vinden zijn in onze praktijksimulator zijn aangesloten op lucht. Zo moeten de cursisten wel alle handelingen juist uitvoeren, maar belasten we het milieu niet met onnodig blusmiddel.

De docent kan de “vlammen” op basis van theatertechniek, op afstand doven bij juiste acties van de cursist.

Binnenkort meer…

We zijn altijd bezig met ontwikkeling en verbetering. Zo ook op duurzaamheisvlak.

Daarom vullen we deze pagina ook constant aan met nieuwe iniatieven!

 

Wij zijn constant op zoek naar manieren om onze kwaliteit van dienstverlening te behouden en toch het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.

Mocht u als relatie een idee hebben om ProFhire nog duurzamer te kunnen maken, horen wij dat dan ook graag!