Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van ProFhire. Wij geloven dat zo lang als wij met zijn allen onderdeel uitmaken van deze wereld, wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen ten opzichte van mens en milieu. Door hier ook in onze bedrijfsvoering rekening mee te houden, zorgen wij er voor dat wij onze ecologische voetafdruk op deze wereld zo klein mogelijk houden. Voor jou, voor ons, en voor de toekomstige generaties. Vaak is dit een kleine moeite met een groot resultaat. Onderstaand kun je een overzicht vinden van acties die wij al hebben ondernomen en bedrijfsonderdelen die wij al hebben aangepast ter verbetering van onze duurzaamheid.

Wij zijn nog steeds constant op zoek naar manieren om onze kwaliteit van dienstverlening te behouden en toch het milieu zo veel mogelijk te ontlasten. Mocht u als relatie een idee hebben om ProFhire nog duurzamer te kunnen maken, horen wij dan ook graag van u!

Ecovriendelijk printen

99% van de afdrukken die we helaas soms toch moeten maken, drukken wij milieuvriendelijk af met EcoPrint lettertypes. Zo besparen we per pagina gemiddeld 20% aan inkt ten opzichte van een normale print.

Voor doeleinden waar per se een hard-copy exemplaar van moet komen, printen wij dubbelzijdig of op de achterkant van eerder gebruikte, oude (klad)pagina’s.

Digitalisering

Wij sturen onze facturen in de regel digitaal. Pas als een klant specifiek om een papieren factuur vraagt printen wij deze ook daadwerkelijk uit.

Wij verzorgen in samenwerking met het NIBHV tegenwoordig ook onze certificering digitaal. Zo heb je altijd een back-up én denken we samen om de belasting van ons milieu!

Satino Black

Al onze toiletruimtes zijn ingericht met Satino Black. Dit betekent dat alle materialen energiezuinig en CO2 neutraal zijn gerecycled met zo min mogelijk belasting op onze aarde. Ons toiletpapier en de handdoekjes hebben de Paper Award van het Wereld Natuur Fonds in de wacht gesleept en zelfs onze zeep is ecologisch gecertificeerd.

Verlichting

De lampen die gebruikt zijn in het trainingscentrum van ProFhire zijn LED; Dus energiezuinig!

Al onze lampen zijn voorzien van bewegingsmelders. Om deze reden staat dus niet de hele dag het licht in de toiletten te branden en gaat het licht vanzelf uit wanneer cursisten een leslokaal hebben verlaten.

Papierverbruik

Bij ProFhire doen we ons best om zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Pas als iets écht hard-copy uitgeprint moet worden doen we dat, het liefst op de achterkant van eerder gebruikt kladpapier.

Tijdens overleggen gebruiken wij het liefst onze computers of tablets en ook voor onze cursussen proberen wij zo veel mogelijk op whiteboards en smartboards te werken.

Wij zijn constant bezig met nieuwe mogelijkheden om papierverbruik zo veel mogelijk te elimineren uit onze werkomgeving.

Fairtrade

Zowel onze koffie als onze thee heeft een FairTrade certificering. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om het milieu, maar ook om mensen.

Wij mogen genieten van de heerlijke producten van deze thee- en cacaoboeren, dus vinden het ook belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor het werk dat zij doen.

Disposables

Natuurlijk trakteren wij onze relaties, cursisten en partners graag op een lekker kopje koffie, thee of chocolademelk. Toch willen wij niet bijdragen aan het onnodige verbruik van wegwerpartikelen.

ProFhire is er op dit moment hard mee bezig om onze (koffie)bekers en roerstaafjes te vervangen voor biologisch afbreekbare alternatieven, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Zo kunnen we allemaal met gerust hart nog een extra drankje pakken!

Hergebruik

Wanneer je een pakketje ontvangt, is het belangrijkste dat er een onbeschadigd, kwalitatief product in zit. Of het pakketje zelf dan mooi bedrukt is met kleuren en logo’s is dan stukken minder belangrijk. Wij herbruiken dozen die wij bij inkoop ontvangen ook voor onze verkoopzendingen. Zo hoeven er geen nieuwe dozen worden gemaakt en wordt er geen inkt verspild aan prints en logo’s. Dozen die wij niet (meer) kunnen gebruiken gaan bij het oud papier.