Skip to main content

LOTUS-slachtoffers

Tijdens onze BHV herhalingscursussen maken wij gebruik van LOTUS-slachtoffers. Dit zijn acteurs die de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers hebben gevolgd. LOTUS-slachtoffers zijn onderlegd in allerlei ziektebeelden en maken gebruik van speciale grimeertechnieken om verwondingen na te kunnen bootsen.

ProFhire werkt al jaren samen met verschillende LOTUS-kringen. Wij kennen onze LOTUS-slachtoffers en staan garant voor kwaliteit. Ook weten wij zo precies welk LOTUS-slachtoffer het beste zijn of haar kwaliteiten kan laten zijn bij specifieke scenario’s. Zo kunnen wij ook voor uw (ontruimings)oefening scenario’s met behulp van LOTUS-slachtoffers faciliteren.

Doordat een LOTUS-slachtoffer bijna niet te onderscheiden is van een écht slachtoffer, veroorzaakt dit een optimaal realistische oefensituatie. Cursisten krijgen op deze manier een extra verdieping in hun bewustwording en oefenen met veel meer effectiviteit dan bij een standaard les in bijvoorbeeld verband leggen. Wanneer een cursist een juiste of een verkeerde handeling doet, zal het LOTUS-slachtoffer hier op een gepaste wijze op reageren.