Skip to main content

De Praktijksimulator van ProFhire Nederland BV

ProFhire is het eerste trainingscentrum dat een samenwerking is aangegaan tussen bedrijfshulpverlening en theatertechniek. Wij hebben als eerste in Europa toegang tot onze eigen, geavanceerde (vuur)simulator, waarbij wij allerhande effecten op een veilige en gecontroleerde manier kunnen nabootsen. Door middel van concepten die in de theaterwereld worden gebruikt, kunnen wij bijna alle scenario’s simuleren. Van gevaarlijke stoffen tot beknelling en van elektriciteitsbrand tot gasexplosie.

Onze simulator is uniek in zijn mogelijkheid door middel van rookmachines, vlambakken, theaterbouw en geur- en geluidseffecten een veertigtal scenario’s na te kunnen bootsen. Volledig onder beheer van de instructeur en zonder gevaren voor de cursist.

In combinatie met het oefenen met onze LOTUS-slachtoffers kunnen we elk scenario zó opzetten dat het lijkt alsof je midden in een echt incident bent belandt.

Door regelmatig van opbouw en decor te wisselen, weten cursisten nooit precies wat ze te wachten staat en blijft de ervaring keer op keer leerzaam en uniek.

Effectief oefenen

Door de verschillende ruimtes, verschillende geluidseffecten en mogelijke scenario’s kunnen we onze trainingen en oefeningen aanpassen aan onze doelgroep. Zo heeft ongeveer elk bedrijf wel een kantine, maar heeft niet iedereen in de dagelijkse operatie te maken met kinderen, gevaarlijke stoffen of aangepaste bedden voor zorgorganisaties. Liever in uw eigen omgeving? Ook dat is geen probleem! Wij kunnen faciliteren in verschillende omgevingen en organisatiekenmerken. Onze theatertechniek is op iedere locatie in te zetten tijdens bijvoorbeeld een cursus op locatie, of tijdens een ontruimingsoefening. Bekijk hier meer informatie over onze maatwerkoplossingen.

Onze simulator is uitgerust met camera’s die de cursisten kunnen volgen tijdens hun inzet. Op deze manier kunnen de cursisten die zich nog in het leslokaal bevinden meekijken met de operatie die in de simulator plaatsvindt. Onze ervaren instructeurs kunnen direct feedback geven en de mogelijkheid bestaat om de cursisten door middel van de videobeelden te laten zien welke verbeterpunten er nog aan bod zijn gekomen. Na afloop van de cursus worden de videobeelden permanent gewist.

Benieuwd of een oefening in onze simulator iets voor uw organisatie is? Maak een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie!

Bekijk onze video