Skip to main content

Handleiding Cursistenportaal

 

De cursistenportaal is te vinden op https://profhire.portal.planaday.nl/
Zet hem in je werkbalk favorieten voor snelle toegang!

 

Welkom bij de nieuwe cursistenportaal van ProFhire! In deze handleiding vind je een korte bewegwijzering om met het portaal aan de slag te kunnen. Via het cursistenportaal kun je jezelf voor een cursus aanmelden, je resultaten zien en je behaalde certificaten downloaden. Deze snelstartgids zal jullie hierbij ondersteunen. Indien je op je eigen gemak het portaal gaat verkennen, zul je zien hoe gebruik van het systeem vrij voor de hand ligt; Zo zal het bijvoorbeeld opvallen dat veel knoppen in het overzicht via andere wegen naar dezelfde pagina leiden.

Via de link die naar een ieders aangemelde e-mailadres is gemaild, kan er een persoonlijk wachtwoord worden ingesteld om in te kunnen loggen. Lukt dit niet? Neem contact met ons op via info@profhire.nl! Ook voor overige vragen zijn wij natuurlijk voor jullie bereikbaar.

 

Dashboard

  1.   Klik hier voor een overzicht van de opties waarop jij bent aangemeld, maar waarvan de inschrijving nog niet door ons bevestigd is.
  2.   Klik hier voor jouw persoonlijke bestanden. Je kunt hier je behaalde certificaten downloaden.
  3.   Klik hier voor een handig overzicht van alle communicatie die wij naar jou hebben verstuurd. Alle mails die wij verzenden komen ook in dit overzicht terecht. Zo kun je altijd de details van een cursus of inschrijving terugvinden.
  4.   Klik hier voor de cursus(sen) waar je voor bent ingepland. Hier zie je het cursustypen, de dagdelen waarvoor je bent aangemeld & de tijd en locatie waar je aanwezig moet zijn.
  5.   Klik hier om je gevolgde cursussen te zien. Vanaf de eerstvolgende cursus die je bij ProFhire afrondt, zul je hier ook je resultaten in terug kunnen vinden.
  6.   Als je ingeschreven bent voor een cursus, zie je hier het aantal cursusdagen dat je nog moet volgen, alsmede een statusbalk, voor het afronden van je cursus.

Inschrijven

Wanneer je op het knopje ‘inschrijven’ drukt, zul je in dit overzicht terecht komen. Hier zie je een overzicht van alle geplande cursussen waar je je voor kunt inschrijven. Wanneer je reeds een basiscursus hebt gevolgd zullen hier uiteraard herhalingscursussen op beschikbaar komen.

* Bovenstaand geplande cursus is een voorbeeldcursus; In het overzicht zullen meerdere cursussen zichtbaar zijn om op in te schrijven.

Hier zullen twee typen cursussen beschikbaar komen:
– Specifieke cursussen zijn cursussen die specifiek voor een bedrijf gepland zijn. Deze zijn dan ook alleen open voor inschrijvingen van medewerks van dit bedrijf. Deze cursussen zullen duidelijk worden aangeduid door een notitie in de titel. Het is afhankelijk van het aantal cursisten en de voorkeuren van jouw bedrijf of dit het geval is.
– Open cursussen hebben een algemene naam zoals bovenstaand. Deze cursussen vinden altijd plaats op onze eigen trainingslocaties en zijn beschikbaar voor individuele inschrijvingen. Hier zul je in een klas met cursisten van gemengde bedrijfsmatige achtergronden deelnemen. Het nadeel van deze cursussen is dat ze niet specifiek gericht kunnen worden op alle aanwezige bedrijfssituaties. Inschrijving voor een zulksoortige cursus kan een optie zijn wanneer je vanwege ziekte of andere overmacht de bedrijfsspecifieke cursus mist.

Om je in te schrijven klik je op de knop ‘kies’ achter een cursus. Je zult nu naar de volgende pagina worden geleid, waar je de dag(del)en van de cursus kunt bekijken. Hier kun je er voor kiezen om je voor beide, of voor één dag(deel) in te schrijven. In principe moeten beide dagdelen worden voltooid om een cursus te behalen. Mocht je op een andere wijze reeds vrijstelling hebben vanwege een eerder of elders behaald diploma, kun je je voor dit dagdeel uitschrijven. Mocht je er niet zeker van zijn of je vrijstelling hebt kun je contact met ons opnemen voor advies.

Als je je dag(del)en hebt gekozen kun je op ‘volgende’ klikken voor een bevestiging van je inschrijving. Hier volgt een kort overzicht van alle cursusgegevens en jouw persoonlijke gegevens. Indien er iets onjuist is, kun je via de knop ‘terug’ je inschrijving aanpassen. Wanneer je op ‘voltooien’ klinkt wordt je inschrijving naar ons verzonden en komt deze terecht onder het kopje “openstaande opties”. Wanneer wij je inschrijving hebben verwerkt krijg je hiervan bericht.

Bij een basiscursus BHV is het indien nodig ook mogelijk om je in te schrijven voor een dagdeel van één cursus en het andere dagdeel van een andere cursus op een andere datum. Wij willen jullie wel vragen om dit alleen in noodzakelijke gevallen te doen (bijv: Na overleg met je teamleider blijk je geen hele dag weg te kunnen zijn van de werklocatie). Het is zowel voor de didactische waarde van het groepsproces, het overzicht van onze docenten en het administratieve overzicht van waarde om opgesplitste cursussen zo veel mogelijk te beperken

Veelgestelde Vragen

Q: Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?
A: Via het inlogscherm van het portaal kun je zelf een nieuw wachtwoord opvragen. Je zult een link toegestuurd krijgen om deze opnieuw in te stellen.
Q: Kan ik mijn eigen gegevens aanpassen?
A: Via de knop rechts bovenin (klik op je achternaam) kun je zelf je gegevens wijzigen. Wij vragen vanuit privacyoverwegingen alleen de noodzakelijke gegevens op. Dit betekent dat je geboortedatum, e-mailadres, voorletters en achternaam relevant zijn voor onze administratie. Andere gegevens hoeven niet te worden ingevuld.
Q: Kan ik mijn account inactief maken of over laten schrijven naar een andere locatie binnen mijn bedrijf?
A: Voorberhoud van het overzicht houden wij deze gegevens graag zelf in de hand. Je kunt bovenstaande wijzigingen via je coördinerende BHV ploegleider aanvragen; Een mailtje volstaat. Wij zullen dan de gegevens voor je wijzigen.
Q: Kan ik me uitschrijven voor een cursus?
A: Wanneer je reeds bent ingeschreven kan alleen ProFhire of je coördinerende BHV ploegleider de inschrijving nog wijzigen. Neem daarvoor dan ook contact op met je coördinerende BHV ploegleider om te overleggen over eventuele bijkomende annuleringskosten of roostertechnische problemen.
Q: Waarom staat mijn cursushistorie niet in de portaal?
A: Achter de schermen kunnen wij wel zien wanneer de laatste cursus gevolgd is, mits gevolgd bij ProFhire of doorgegeven door de coördinerende BHV ploegleider. Wij vragen altijd om een bevestiging van een eerder behaald certificaat voordat we iemand voor het eerst bij ons inschrijven bij een herhalingscursus. Vanaf de eerstvolgende cursus die je bij ProFhire volgt zal de cursus vanaf dat moment, samen met het behaalde resultaat en certificaat, zichtbaar zijn in het portaal.
Q: Kan ik de bestanden die in de portaal zijn toegevoegd zelf opslaan?
A: Ja, je kunt de bestanden downloaden op je eigen computer om een back-up te maken. De bestanden worden ook versleuteld en met back-up op onze eigen servers opgeslagen, dus je resultaten zullen altijd beschikbaar blijven.

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons op info@profhire.nl en wij of ons technisch team komen er zo snel mogelijk op terug!