Skip to main content

Bewustwordingstraining

Bewust onbewust

Soms is het bekend dat er gevaren zijn binnen een bepaalde organisatie, maar bestaat er geen draagvlak op de werkvloer, worden er risico’s over het hoofd gezien of zie je door de bomen het bos niet meer. Organisaties waar kinderen of minder zelfredzame personen verblijven, organisaties met een hoog bezoekersaantal of productieomgevingen zijn voorbeelden van organisaties die door middel van een bewustwordingstraining kunnen zorgen voor extra aandacht voor het veiligheidsbewustzijn. Wij hebben onder andere klanten uit productieomgevingen, de (ouderen)zorg- en onderwijsbranche, maar ook kinderspeelplaatsen, kinderboerderijen en de kinderopvang.

Onbewust onbewust

Soms lijken de gevaren op een werkplek best mee te vallen. Een kantooromgeving is bijvoorbeeld al heel anders dan een industriële werkplek. Dit betekent echter niet dat hier minder gevaren bestaan, alleen dat de gevaren anders zijn. Zolang de werknemers zich onbewust zijn van bepaalde risico’s, zullen ze zich hier nooit volledig tegen kunnen wapenen. ProFhire kan in samenwerking met haar opdrachtgever een maatwerkvoorlichting leveren, waarbij de gevaren in kaart zullen worden gebracht en de medewerkers handreikingen krijgen om gevaarlijke situaties te voorkomen en aandacht aan te schenken en om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Particulier en op maat

Ook kunnen wij op aanvraag en vanaf groepen van zes personen bewustwordingstrainingen op maat geven voor particulieren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de risico’s in en om het huis bij (kleine) kinderen behandelen, een training geven voor de bewoners van een verzamelgebouw of bij de organisatie van een evenement. Heb je een ander idee voor een bewustwordingstraining? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek; Wij hebben trainers met allerlei soorten kennisgebieden in huis!