Skip to main content

30 maart: Bewust Veilig-dag

By 29 maart 2022Algemeen

Morgen, op 30 maart wordt de zesde editie van de ‘Bewust Veilig’-dag georganiseerd, een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en de Aannemersfederatie. Honderden bedrijven uit de bouw, techniek en onderhoud staan op deze dag extra stil bij veiligheid op de werkplek. Uiteraard kunnen alle sectoren zich aansluiten bij deze dag, waarop we extra aandacht geven aan bewust veilig en gezond werken. Ook zullen er op deze dag verschillende games online worden gezet op de website van Bewust Veilig, waar je tijdens het spelen van korte spelletjes belangrijke nieuwe kennis kunt opdoen!

Dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor de nieuwe regelgeving rondom rol- en kamersteigers, het herkennen van brand- en explosiegevaar, de risico’s van gevaarlijke stoffen en tools & gadgets voor veilig en gezond werken. Hier kun je onder andere alles over lezen in de Bewust Veilig-krant die te downloaden is via de officiële website. De Bewust Veilig-krant is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Roemeens, Turks en Pools.

Vanaf 30 maart 7:00 kan iedereen met een computer of mobiel apparaat met internetverbinding de vier Bewust Veilig spellen spelen. De Bewust Veilig-krant is al beschikbaar als download, bekijk hem hier!