Skip to main content

NU.nl: “Veel mensen weten niet wat te doen tijdens een noodsituatie”

By 2 juli 2018Algemeen, Nieuws

Bewustwording

Via Social Media vraagt het Rode Kruis om de ‘One minute to leave’ uitdaging aan te gaan. Binnen een minuut je huis verlaten en daarbij je belangrijkste spullen meenemen. Volgens het Rode Kruis is het een noodzaak om Nederlanders bewuster te maken van de noodzaak van een noodplan. Naar onderzoek blijkt namelijk dat bijna 40% van de Nederlanders geen idee heeft waar hij of zij heen kan wanneer door een noodsituatie de woning onbewoonbaar raakt. Een veel groter percentage weet de telefoonnummers van de partner of kinderen niet uit zijn of haar hoofd.

Bekijk hier een filmpje over de #1minute2leave challenge: https://youtu.be/Ibop1B96gfg

Bron: Rode Kruis

Noodplan

In een noodplan staat onder andere beschreven wat belangrijke telefoonnummers zijn, waar verzekeringspapieren liggen en waar bijvoorbeeld huisdieren onder te brengen. Ook is het belangrijk om met alle bewoners af te spreken wat de mogelijke vluchtroutes zijn, waar jullie na een evacuatie afspreken en wie de verantwoordelijkheid draagt voor welke taak. Ook is het aan te raden om een noodpakket in huis te hebben, met onder andere batterijen, houdbare voedingsmiddelen, flesjes water en een zaklamp.

Wat kan ProFhire betekenen?

Wij van ProFhire kunnen allerlei diensten en producten leveren om te zorgen dat u of uw medewerkers beter voorbereid zijn op noodgevallen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-cursus, reanimatie/AED-cursus, of een Workshop EHBO bij baby’s en kinderen.

Ook kunnen wij bewustwordingstrainingen organiseren voor uw organisatie of bij voldoende particuliere inschrijving. Benieuwd wat te doen in uw thuissituatie? Wij kunnen u ook voorzien van veiligheidsadvies. Voor zowel bedrijven als particulieren kunnen wij onder andere EHBO-koffers en zaklampen/noodverlichting leveren voor in een noodpakket.

In onze simulatieruimte kunnen cursisten in realistische omgevingen ervaren hoe het is als er een noodsituatie ontstaat. Wij kunnen u vrijwel elk scenario (levensreddend handelen, brand of andere calamiteiten) op een realistische, veilige manier laten beleven (voor organisaties of bij voldoende particuliere inschrijving).

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!