Skip to main content

5 November: Dag van de BHV

Op maandag 5 November 2018, vindt de 7e landelijke dag van de BHV plaats.

De BHV’er heeft namelijk niet alleen de verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar voor iedereen in zijn of haar omgeving. Toch wordt de BHV (te) vaak niet serieus genomen.

Zo reageren mensen vaak geïrriteerd als er weer een ontruimingsoefening op het menu staat. Wanneer er een ernstig incident of zelfs een levensbedreigend incident zich voordoet, is de BHV’er als eerste ter plaatse. Deze moet beoordelen en overgaan tot handelen.

Bewustwording

Het draait tijdens de dag van de BHV om besef, waardering en support voor deze mensen, die een grote verantwoordelijkheid op hun schouders dragen. De slogan van de dag van de BHV van dit jaar is dan ook: “Ik doe het ook voor jou

Tijdens de campagne zal er volop in de media en pers aandacht worden geschonken aan de BHV-organisatie. Ook wordt de BHV’er van het jaar uitgeroepen door een onafhankelijke jury. Zelf iemand opgeven? Dat kan kosteloos en via de website van de dag van de BHV! De link is onderaan dit artikel te vinden.

Waardeer uw eigen BHV’ers!

Nog een presentje nodig om jouw BHV’ers te laten zien dat ze worden gewaardeerd? Wat dacht je van een handige spray-brandblusser? Geschikt voor thuis, op vakantie, in de auto, in de caravan of op de boot. De blusser kan 20 tot 25 seconden non-stop blussen met een veilige afstand van 3 tot 4 meter van de vuurhaard. Het ecologische schuim is na het blussen gemakkelijk te verwijderen en is niet schadelijk voor mens en milieu. Ook is de blusser onderhoudsvrij en 3 jaar lang houdbaar, zonder dat deze gekeurd hoeft te worden. Hij kan zelfs frituurvetbranden of elektrische branden tot 1000V blussen. De blussers zijn voor minder dan twintig euro bij ons te bestellen.

 

Benieuwd naar meer informatie? Kijk op www.dagvandebhv.nl!