Skip to main content

Als ik een BHV training heb gedaan zit het wel goed. Is dit wel de juiste instelling?

By 19 september 2016februari 8th, 2018Uncategorized

BHV is de standaard risico’s trainen, de risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) is meer specifiek en hier ligt het duidelijke verschil.
De meerwaarde van de RI&E zit ook in de preventieve sfeer, men kan meer gerichte maatregelen nemen om uw bedrijf goed voor te bereiden.
Is bewustwording over de risico’s binnen een bedrijf dan goed voor de continuïteit? Het beheersen van bedrijf en of procesrisico’s betekent dat de organisatie op de hoogte dient te zijn van de risico’s, hierdoor creëer je risicoperceptie.
Een middel om dit te regelen is het uitvoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E. Indien er een RI&E is uitgevoerd kan men integraal gaan denken in de veiligheidsketen. De veiligheidsketen bestaat uit Pro-actie, Preventie, Preparatie, Repressie en Nazorg.
Als de organisatie en zijn medewerkers bewust zijn van de risico’s, kunnen zij op voorhand ook effectieve maatregelen bedenken voor als het incident zich openbaart. Dit effectief handelen kan in een training/opleiding worden opgenomen. De RI&E is de basis voor alle aspecten uit de veiligheidsketen.

ProFhire biedt u deze mogelijkheid door de RI&E voorafgaand aan de training op te stellen en de uitkomsten in de training te verwerken. Hierdoor ontstaat het “zorg op maat” resultaat waardoor een organisatie en zijn medewerkers beter en goed voorbereid zijn op de eigen bedrijfsrisico’s.

Dit komt zeker de continuïteit van het bedrijf en het welzijn van de medewerkers ten goede. De keuze is aan u, ProFhire kan uw partner zijn in de next step in integraal veiligheid(keten) denken.
verzek-1