Skip to main content

Gerard van Gelder neemt afscheid van de uitrukdienst

By 8 september 2018Achter de schermen, Nieuws

Op donderdag 6 September 2018 is er op de brandweerkazerne in Velsen formeel afscheid genomen van Gerard van Gelder. Na bijna 34 jaar trouwe dienst in de uitrukdienst van de brandweer is het voor Gerard tijd om te genieten van zijn functioneel leeftijdsontslag (FLO).

Gerard is begonnen bij brandweer Amsterdam en heeft zich uiteindelijk opgewerkt tot bevelvoerder bij brandweer Velsen. Als één van de grondleggers van repressieve ventilatie en het Team Collegiale Opvang (TCO), deelnemer aan diverse werkgroepen, bijscholingen, cursussen én betrokken bevelvoerder zal het dan ook lastig zijn om dit hoofdstuk te moeten sluiten. Ondanks dat hij niet meer in de uitrukdienst werkzaam is, blijft Gerard wel binnen de brandweer actief voor het TCO. Zo kan hij met zijn jarenlange ervaring andere brandweerlieden blijven (onder)steunen en helpen in het geval van een traumatische gebeurtenis. Het is belangrijk dat nazorg een grote rol blijft spelen bij een bijzonder en vaak ook zeer emotioneel belastend vak zoals hulpverlening.

Het brandweervak is Gerard’s passie. Het is mede om deze reden dat hij blij is dat hij nog veel van zijn ervaring en kennis kwijt kan binnen ProFhire. Doordat Gerard geen vierentwintiguurdiensten meer hoeft te draaien, zal hij zich nu volledig kunnen focussen op de kwaliteit en groei van het bedrijf.

Het afscheid op de kazerne werd druk bezocht door (oud-)collega’s en bekenden. Na twee speeches en een lange rij om handen te schudden, hebben de aanwezigen het afscheid gevierd met muziek, gezelligheid en een hapje en een drankje. Gerard kijkt met plezier en trots terug op 33,5 mooie jaren en wil al zijn collega’s en andere betrokkenen bedanken voor de aanwezigheid en/of mooie berichten.