Skip to main content

Rode Kruis: “Bereidheid EHBO te verlenen neemt af”

By 8 september 2017februari 8th, 2018nieuwsbericht

Onlangs heeft het Rode Kruis een onderzoek uit laten voeren naar de bereidheid van Nederlanders om EHBO te verlenen. Slechts de helft van de mensen zonder kennis van EHBO is bereid om hulp te verlenen aan een slachtoffer. Dit is uiteraard een zorgelijke ontwikkeling. Om deze reden organiseert het Rode Kruis zaterdag 9 September 2017 een wereldrecordpoging EHBO waarbij de deelnemers leren wat te doen bij bewusteloosheid, verstikking en een bloeding.

Uiteraard vinden wij bij ProFhire dit een unieke en vooral ook waardevolle actie die alleen maar opnieuw de waarde van goed opgeleide BHV-ers onderstreept. U hoeft het hopelijk als werkgever nooit mee te maken dat er zich een ongeval of onwelwording voordoet op de werkvloer en er niemand in de buurt is die in staat is om te helpen. Ook als ouder of leerkracht wilt u uiteraard het beste voor uw kind… In dit soort situaties kan een BHV of (kinder-)EHBO cursus een hele geruststelling zijn!

Onderzoek heeft uitgewezen dat als er binnen vijf minuten na een circulatiestilstand gedefibrilleerd wordt, de slagingskans circa zeventig procent is. Elke seconde telt! ProFhire verzorgt voor u en uw werknemers cursussen over hoe om te gaan met een AED.

Lees hier meer over wat ProFhire voor u kan betekenen om er van verzekerd te zijn dat er tijdens het wachten op professionele hulp geen seconde verloren gaat!

Op 9 September 2017 is van 14:00 tot 17:00 de wereldrecordpoging EHBO na inschrijving gratis bij te wonen op de Dam in Amsterdam.

bron: rtlnieuws.nl, parool.nl

Leave a Reply