Skip to main content

Velserbroekse scheidsrechter dankbaar na succesvolle inzet AED

aed

Op 14 oktober heeft een scheidsrechter in Velserbroek een hartstilstand gehad. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de Automatische Externe Defibrillator  (AED) die de club beschikbaar had stond hij afgelopen maandag samen met zijn vriendin en kinderen op het veld om de club te bedanken met een grote bos rozen.

Na een half uur voetballen werd scheidsrechter Ruben ineens onwel. Op het terras achter het doel zaten gelukkig twee heren die direct doorkregen dat er iets mis was. Eén van deze heren is reeds 27 jaar BHV-er en heeft direct de AED gehaald. De ander belde ondertussen 112.

Ook drie andere omstanders snelden het veld op en merkten dat Ruben aan het ‘gaspen’ was. Hierbij is er een verstoring in het verplaatsen van zuurstof naar de longen, wat te merken is in iemand’s ademhaling. De heren starten direct de reanimatie met behulp van de AED. Uiteindelijk kan de scheidsrechter zelf de brancard op klimmen die door de ambulance is meegebracht.

Een positief einde voor een voorval dat ook heel anders af had kunnen lopen. Gelukkig waren er goed opgeleide vrijwilligers en was de club voorbereid doordat zij de beschikking hadden tot een AED.

Interessant? Lees verder op de website van het KNVB!

Bron: KNVB