Skip to main content

Schokkend aantal bedrijven zonder RI&E

By 13 september 2017februari 8th, 2018nieuwsbericht

In de uitzending van ‘De Monitor’ van 3 September j.l. doet inspecteur-generaal Marc Kuipers van de inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een schokkende uitspraak: In 2016 kwamen er 70 mensen om het leven tijdens hun werk. Dit is 19 meer dan het jaar daarvoor. Ook niet-dodelijke ongevallen tijdens het werk zien een stijgende lijn: In 2016 hebben er 14% meer ongevallen plaatsgevonden dan in 2015.

30 tot 50 procent van de bedrijven in Nederland beschikt niet over de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie. Volgens de inspectie heeft dit vooral te maken met de houding van bedrijven. “Winst gaat boven veiligheid”. Het is daarom ontzettend belangrijk dat de bewustwording en het verantwoordelijkheidsgevoel van bedrijven in welke branche dan ook wordt aangesproken.

ProFhire kan het opstellen van een RI&E voor uw bedrijf verzorgen. Dit is de eerste bouwsteen naar een veilige(re) organisatie. Omdat wij geloven in de meerwaarde van praktijktraining en onze praktijkdocenten als geen ander weten hoe belangrijk het is dat uw medewerkers niet alleen op papier weten wat ze moeten doen, kunnen wij ook maatwerk-trainingen verzorgen aan uw medewerkers op basis van uw RI&E. Deze training wordt dan specifiek ingericht op uw bedrijf en de grootste risico’s die hier aan de orde zijn. Hierdoor ontstaat het “zorg op maat”-resultaat waardoor een organisatie en zijn medewerkers zo compleet mogelijk voorbereid zijn op de eigen bedrijfsrisico’s.

Meer weten over wat ProFhire voor u kan betekenen bij het opstellen van uw RI&E en/of het verzorgen van een maatwerk-training? Neem contact met ons op via info@profhire.nl of bel ons op 023-539 4755 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Bekijk de hele uitzending van De Monitor via de website van de NCRV.

Bron: NCRV, Arbo Online