Skip to main content

Voorkom brandgevaar in de auto tijdens warm weer!

De politie in Steenwijkerland heeft een aantal dagen geleden een brand in een auto weten te voorkomen. Het gevaar was ontstaan door een voorwerp wat veel van ons in onze auto hebben liggen, zeker met dit warme weer. Zoals wij bij ProFhire altijd zeggen: “Het draait om bewustwording” en een gewaarschuwd mens telt voor twee! Zorg daarom dat jij deze fout zelf niet maakt!

Met dit warme weer is het belangrijk om genoeg water te drinken, ook achter het stuur. Veel mensen nemen daarom een waterflesje mee in de auto. Wat ook veel mensen weten of zelfs wel eens hebben geprobeerd, is dat zonnestralen met een vergrootglas brandbare stoffen kunnen ontsteken. Wat veel mensen echter niet weten, is dat lege flesjes precies als een vergrootglas kunnen werken.

Zie hier onder de originele Facebook-post van de Politie Steenwijkerland:

Let er daarom altijd op dat zonnestralen nooit objecten kunnen bereiken die als vergrootglas kunnen werken en zo brand kunnen veroorzaken. Dit geldt in de auto, maar ook thuis, buiten en op kantoor.

Deel dit bericht met je contacten en waarschuw vrienden, familie, collega’s en kennissen, zodat ook zij zich bewust zijn van dit gevaar en maatregelen kunnen nemen. De oplossing is zo simpel als het object verplaatsen en te zorgen dat zonnestralen het oppervlak niet meer kunnen bereiken. Leg in de auto je flesje dus gewoon in het dashboardkastje, onder je stoel of onder de hoedenplank in de achterbak.

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]